Politsei asus mootorrattale järgi sõitma. Tallinna suunas liikunud Kawasaki kiirus kasvas 220 kilomeetrini tunnis ning kihutav rattur põhjustas mitu liiklusohtlikku olukorda. Mootorratta sundis peatuma alles politseisõidukitest moodustatud teesulg.

Silver, kellel puudus mootorsõiduki juhtimisõigus, peeti kinni ja viidi arestimajja. Eile karistas kohus noormeest viiepäevase arestiga.

Enda sõnul eiras noormees peatumismärguannet, kuna hakkas kartma.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve osakonna juhtivspetsialisti Villu Vane sõnul on üllatav, et niigi seadust rikkunud mootorsõidukijuhid otsustavad olukorda veelgi hullemaks teha ning asuvad kõiki teisi liiklejaid ohtu pannes politsei eest ära sõitma. “Tundub, et need inimesed on liiga palju televiisorit vaadanud ja kujutavad ette, et on tabamatud. Meie praktika näitab siiski seda, et valdav enamus politsei eest ärasõitnud liiklusrikkujaid saadakse kätte või tuvastatakse hilisema politseitöö käigus ning rikkumise tagajärjed on sel puhul oluliselt karmimad,” ütles Vane.

Peatumismärguande eiramise eest karistatakse rahatrahviga kuni 12 000 krooni või arestiga ning lisakaristusena juhtimisõiguse ära võtmisega kolmest kuust kuni aastani.