Täna kell 9.12 teati Lääne-Eesti häirekeskusest politseile liiklusõnnetusest Pärnumaal Saarde vallas. Sündmuskohal selgus, et hukkunud on üks noor inimene ning neli on saanud vigastada, teatas Lääne politseiprefektuur.

Traagiliselt lõppenud liiklusõnnetus juhtus Valga-Uulu maantee 89,5 kilomeetril, Tihemetsa asula piirist ca 1,5 kilomeetrit Mõisaküla poole. Mõisaküla poolt Tihemetsa poole sõitnud sõiduauto Ford Scorpio oli kaotanud vasakkurvis juhitavuse ning rullunud üle katuse.

Sündmuskohale saabudes autos kedagi ei viibinud. Sündmuskohal oli hukkunud 15-aastane neiu. Kiirabi toimetas Viljandi haiglasse Janari (s.1982), kes jäeti haiglaravile. Pärnu haiglasse toimetati Karoliina (s.1988) ja 17-aastane noormees, kes pärast esmaabi andmist lubati kodusele ravile, ning Meelis (s.1988), kes jäeti haiglaravile.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetluse.

Liiklusõnnetuses osalenute võimaliku joobe kohta annab vastuse ekspertiis. Käesolevaks ajaks ei ole teada, kes autot juhtis. Esialgse hinnangu kohaselt turvavarustust ei kasutatud, sest hukkunud neiu oli autost välja paiskunud ja rulluva auto alla jäänud.

Pärnu politseiosakonna vanemkomissar Sander Peremees lausus, et tegemist on äärmiselt kahetsusväärse juhtumiga, järjekordse kurva näitega surmajuhtumist, mis oleks võinud olemata olla, mida oleks aruka käitumisega ära hoida saanud. Praktiliselt igapäevaselt räägitakse traagiliselt lõppevate liiklusõnnetuste enimlevinud põhjustest, millede hulgas on ka turvavarustuse kasutamata jätmine.

Vaatamata sellele ei peeta manitsussõnu miskiks ning ilmselt arvatakse, et ega minuga ikka midagi juhtu. Sügisilmadega on väga oluline jälgida, et valitaks tee- ja ilmastikuoludega sobiv liikumiskiirus. Antud juhtumi puhul selgitab menetlus, kas ka selle põhitõe vastu eksiti.