Kohtu hinnangul välistab Olisahi toimepandud kuritegude raskus ja laad tema ennetähtaegse vabastamise. Eestisse salakaubana veetud narkootiliste ainetega on Eestis elavatele inimestele tekitatud märkimisväärselt suur kahju, teatab Tartu kohtute pressiesindaja.

2005. aastal Tartu vangla direktorile esitatud ja rahuldamata jäänud ennetähtaegse vabastamise avalduses on Olisah kinnitanud oma soovi Eestist lahkuda. Olisahi seotus Eestiga on väga nõrk ning senised vangistusele eelnenud sidemed on kas kadunud või muutunud väga nõrgaks. Kohus peab tõenäoliseks, et Olisah lahkuks pärast vangistusest vabanemist Eestist, kuna see oleks talle omane käitumisviis. Ka Rootsis pärast narkokuritegude toimepanemise eest mõistetud vangistusest ennetähtaegset vabanemist lahkus Olisah koheselt Rootsist.

Kuna ei ole usutav Olisahi vabanemise järgselt Eestisse jäämine, ei ole põhjendatud tema suhtes kriminaalhoolduse kohaldamine ja tema käitumiskontrollile allutamine.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Jüri Vissak oli tänasel kohtuistungil Olisahi ennetähtaegse vangistusest vabastamise vastu. Istungil osales Olisahi kaitsjana ka vandeadvokaat Tanel Pürn.

Tallinna linnakohus tunnistas Olisahi 15. oktoobril 2004 süüdi kokaiini salakaubaveo organiseerimises Venezuelast Eestisse aastatel 1999–2001 ning karistas teda nelja ja poole aasta pikkuse vangistusega. Olisah asus karistust kandma 22. jaanuaril 2003 ning tema karistuse kandmise aeg lõppeb 21. juulil 2007.