Peipsi järvel aerutanud 49-aastasel Georgil puudusid oma aerupaadi Bella kasutust lubavad dokumendid. Paadist puudus ka täielikult päästevarustus, hoolimata asjaolust, et paat lekkis ning selles oli 15-20 sentimeetrit vett.

Mees viskas aerutamise ajal paati lekkinud vett välja pooliku plastikpudeliga. Peipsil sõitmist põhjendas Georgi Varnja kordoni piirivalvuritele sellega, et püüdis oma paati järvel proovida. Meresõiduohutuse seaduse vastu eksimine tõi kalamehele aga kaasa 300 krooni suuruse rahatrahvi.

Varnja piirivalvekordoni ülema Jalmar Ernitsa sõnul on tegemist mõneti küll koomilisena tunduva looga, kuid kuni 5 kraadises Peipsi vees kaldale ujumine nõuab vägagi tugevat füüsilist ettevalmistust ja vastupidavust. Mees oleks võinud praegustes oludes paadi põhja minemise korral lihtsalt uppuda.

Peipsi piirivalverajooni ülema Illar Jõgi sõnade kohaselt peab kõikidel järvele minejatel enda ohutuse tagamiseks olema kaasas päästevarustus. Lisaks manitseb piirivalve järvele minejaid ennast registreerima lähimas piirivalve kordonis. “Vastasel juhul ei tea piirivalvurid järvel hädas viibijaid otsida ning inimesed on tunduvalt suuremas ohus kui muidu,” sõnas Jõgi.