Politseioperatsiooni käigus leidis politsei viis sõiduautot Mercedes Benz, mis on möödunud kahe aasta jooksul varastatud Lasnamäelt, Nõmmelt, kesklinnast ja Maardust. Lisaks leiti veel kaks sõidukit, mille päritolu on selgitamisel. Autod on valmistatud aastatel 1985 kuni 1992. Kinnipeetu kasutas varastatud sõidukitelt demonteeritud varuosi teiste autode remondiks ja komplekteerimiseks, teatas Delfile Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja.

Põhja prefektuuri varavastaste kuritegude talituse komissar Toomas Jervsoni sõnul aitaks selliste kuritegude ärahoidmisele kaasa inimeste tähelepanelikkus. “Mida vähem on neid, kes kasutavad n.ö nurgataguste garaažide teenuseid ning varastatud kaupade ostmise asemel, annavad müüjatest politseile teada, seda vähem on ka sõidukeid, mis varuosade saamiseks varastatakse,” selgitas Jervson. Tema sõnul on inimestelt saadud informatsioon edukate politseioperatsioonide üheks aluseks.

Garaaži valdaja peeti kahtlustatavana kinni karistusseadustiku § 202 alusel, mille järgi karistatakse kuriteo toimepanemise tulemusena saadud vara omandamise, hoidmise ja turustamise eest rahatrahvi või kuni aastase vangistusega. Leitud sõidukid tagastatakse peale vajalike menetlustoimingute läbi viimist nende seaduslikele valdajatele.