Õnnetus leidis aset kella 21.29 ajal Pärnu maakonnas Vändra vallas Pärnu-Rakvere-Sõmeru tee 47,6. kilomeetril, kirjutab PM Online.

Politsei teatel põrkasid seni teadmata asjaoludel kokku sõiduautod Honda Civic ja Chrysler Vision. Sõidukite juhid on selgitamisel.

Saadud vigastustesse surid sündmuskohal kolm noormeest, neist üks krossisõitja ja teine politseikooli kadett.

“Chrysleris viibisid superkrossiga tegelenud noormees Tauri Jürioja, tema vend Siim Kivisild ja Raino Kullamaa. Veidi üle 20-aastane Siim oli politseinik,” kirjeldas avariipaigas nähtut Martin Saar PM Online’ile.

Pärnu haiglasse toimetati 20-aastane Kristi ja 21-aastane Mikk.

Vastupidiselt ajakirjanduse varasematele spekulatsioonidele, et õnnetus sai alguse sellest, et sõiduauto Honda Civic Type-R, mis oli väidetavalt rallisõiduks kohandatud turvapuuriga, üritas politsei eest põgeneda, teatas Pärnu politsei pressiesindaja Tarmo Vanamõisa Delfile, et politsei jõudis vaid Honda kiiruse ära mõõta, kuid autot taga ei ajanud.

Väidetavalt mõõtis politsei Honda kiiruseks 201 km/h. Sõiduautode kokkupõrge toimus neli minutit pärast kiirusemõõtmist ja minimaalse ajavahemiku tõttu ei jõudnud politseipatrullid reageerida.

Sellistel kiirustel pole tagaajamine õigustatud ja on ohtlik ning seetõttu jälitamist ei toimunud, vahendas pressiesindaja.

Peateel kihutanud Hondale sõitis ristmikul ette Chrysler, millele Honda juht sisse sõitis. Hukkusid Chrysleris olnud sõitjad.

Lehe andmetel murdis Hondas olnud naine jalaluu.