“Muutusime valvsaks kohe kui lääne-edela tuul tõusis 10 m/s kanti ja randa ilmusid lohetajad, kelledest osa olid ilmselt päris algajad,” räägib Paradiisiranna tegevjuht Paap Kõlar. Häiresignaal saabuski kell 22.30, kui oli juba peaaegu pime.

Sõbrad olid märganud, et 32-aastase Vahuri surfilohel on midagi viga ning see ei tõuse enam õhku. Hiljem selguski, et lohe põhiballoon oli õhust tühjenenud ning seega kaldalesõit võimatu. Järgnes paratamatu triivimine allatuult kirde suunas, mis tähendas kindlat kaldast eemaldumist avamerele.

Vaatamata kiirele tegutsemisele oli päästejeti vette minemise hetkeks juba päris pime ning visuaalsed otsingud raskendatud. Tänu sidevahenditele ja heale pikksilmale oli punane lohe kaldalt õnneks siiski näha ja päästejetile sai vajalikke juhiseid anda. Hädasolija õnnestus leida umbes 15 minutiga.

Kohale jõudes selgus, et kuigi lohenöörid olid päästevestita surfari põhjalikult sisse mässinud, üritas mees siiski visalt koos lohega pimeduses kalda suunas ujuda. Edasine laabus juba lihtsamalt — lohe, laud, poom ja nöörid pakiti kokku ning kogu krempel koos meestega võis kalda poole suunduda.