“Uurija lõpetas kriminaalasja ja mina olin sellega nõus,” ütles Viru ringkonnaprokurör Larissa Prokopenko Põhjarannikule.

Mullu 23. juuni varahommikul tungis kolm noormeest ühte Nüri küla majja, mille peremees olevat neile väidetavalt võlgu. Peremeest leidmata asusid nad majas olnud veel unesegast Aivarit peksma.

Kui mees toibus ning lähedaste kaitseks noa haaras, olid noormehed sunnitud taanduma. Veidi hiljem lõid nad aga ukse eest ning ründasid pesapallikurikatega. Nad peksid Aivarit kurikatega pähe, kuni too sai taas noa haarata ja kurjategijatega võitlusse asuda.

Lahingu tulemuseks oli see, et üks meestest sai surmava kõhuhaava, tema kaks kaaslast aga said rindu haavata.

Politsei algatas kriminaalasja provotseeritud tapmise paragrahvi alusel, ent hiljem uurimine lõpetati. Prokuröri sõnul näitasid selle tulemused, et Aivar ei ületanud ennast ja oma peret kaitstes hädakaitse piire.

Kaht tapluses ellujäänud sissetungijat ei antud kohtu alla. “Uurimine lõpetati avaliku menetlushuvi puudumise ning selle tõttu, et süü ei ole suur,” sõnas prokurör Prokopenko. Küll aga peavad noormehed hüvitama kõik enda tekitatud kahjud, tasuma kohtukulud ning maksma riigile sundraha.