Merko ehituse juhi Toomas Annuse advokaadi Leon Glikmani sõnul korter küll möbleeriti selle väärtuse tõstmiseks, ent selle omandas hoopis Hansa Liising, mitte Kalev Kangur.

"Jääb arusaamatuks, et mis siin juhtumis on altkäemaksu esemeks. Saan aru, et kui oleks öeldud, et korter müüdi alla turuhinna, siis oleks selge. Seda aga ei tehtud," ütles Glikman. Advokaadi sõnul ei vasta tõele ka süüdistuse väide, et korterisse paigutatud ahi, mööbel ja muu ei kajastunud korteri müügihinnas. "Korteri müük toimus koos selle oluliste omandustega, ehk sisustusega, mida ei ole võimalik ilma kahju tegemata eemaldada," ütles Glikman.

Advokaadi sõnul ei omandanud korteri mitte Kangur, vaid hoopis Hansa Liising. "Kui vaatame tõendeid, siis korter müüdi Hansa Liisingule. Seda, et midagi oleks omandanud Kangur süüdistuses ju otseselt ei öelda. Öeldakse, et see oligi mingi skeem, kus osales Astover ja Hansa Liising, mida aga Kangur siis sai, seda tõendatud ei ole," ütles Glikman.

Süüdistajad on esitanud oma kõnes väidete tõestuseks, et erinevate Annusega seotud paberite konfiskeerimisel on nendest lähtuv, et mis puudutas Lossi tänav 18 korter 13 andmeid, siis nendel oli märge taga "Kangur. K" või lihtsalt "Kangur". "Kui kuhugi ongi juurde "Kangur" kirjutatud, ei omanda see tähtsust seni kuni dokumendi koostaja isik on kindlaks tehtud ja ta on üle kuulatud, mida aga tehtud ei ole," vaidles täna Annuse advokaat süüdistusele vastu.

Süüdistuse kohaselt möbleeris ja sisutas Annuse firma Lossi tänaval asuva korteri, mis hiljem müüd Kalev Kangurile. Tehinguga sai Kangur kasu ligi 282 000 krooni.

Vastutasuks korteri renoveerimisele kasutas Kangur hilisemalt ära oma positsiooni maa-ameti juhina ja soosis Annuse firmat riigile kuuluvate kinnistute omandamiseks.

Täna jätkunud maadevahetuse protsessi raames on kohtu all kunagine keskkonnaminister ja rahvaliitlaste eksjuht Villu Reiljan (57), keskerakondlasest parlamendisaadik ja endine põllumajandusminister Ester Tuiksoo (44), firma TSM juht Einar Vettus (45), Merko Ehituse suuromanik Toomas Annus (48), maa-ameti eksjuht Kalev Kangur (40), Saarte Investeeringute juht Tullio Liblik (44) ning IRLi Tartu piirkonna juhatuse endine liige ja Tartu endine linnavolinik Tarmo Pedjasaar (40) ning juriidiliste isikutena AS Järvevana ja AS E.L.L. Kinnisvara.

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi kasutasid Villu Reiljan ja Kalev Kangur oma ametipositsiooni selleks, et nende soositud isikud saaksid soodsalt omandada riigile kuuluvaid kinnisaju. Kanguri ja Reiljani soosing langes ärimeestele Toomas Annusele, Tullio Liblikule, Tarmo Pedjassaarele ning Einar Vettusele.