Fännklubide esindajad korraldasid matši eesmärgiga propageerida oma lemmikuid ja äratada tähelepanu fännide tegevuse vastu Eestis. Muidugi ei maksa unustada ka huvi spordi vastu.

Eesti Depeche Mode’i fännklubi (EDMFK) algusajaks võib pidada esimest kokkusaamist Paides 21. novembril 1992. aastal. Esimene liikmete registreerimine toimus ametlikult 1993 aasta aprillis. Esimene klubi väljaanne — klubi leht, sai valmis 10. septembril 1992 aastal ja see ilmus aastani 1994, kokku 20 numbrit. Peale seda hakati välja andma klubi ajakirja Devotee, hiljuti ilmus selle kümnes number. Tegemist on küllaltki mahuka ja iga fänni jaoks inforikka üllitisega, mis asendab ka klubi kroonikaraamatut. Peale ajakirja väljaandmise tegeleb Eesti Depeche Mode’i fännklubi ka uute ning vanade Depeche Mode’i plaatide, raamatute, info jms. vahendamise ja otse loomulikult klubi kokkutulekute ning muude ürituste korraldamisega. Klubi peab sidet Inglise ametliku fänn-klubiga, mille liikmeteks on inimesi ka siinsest klubist.

Metallinnaclub e. Eesti Metallica Fanclub on tegutsenud alates 1997 a. Klubi on ülemaailmse Metallica Club’i chapter Eestis. Koostöös plaadifirma Universal Eesti esindusega on korraldatud mitmeid Metallica plaatide esitlusi ja Metallica tribuutbändi Misery kontserte. Tegeldakse aktiivselt plaatide/singlite kollektsioneerimise ja vahetamisega. Klubi üsna lühikese eluea tähtsündmuseks on kindlasti mitmete klubiliikmete kohtumine Metallica liikmetega Tallinna kontserdi eel lauluväljaku ruumides ning sellele eelnenud Warm-Up Tour korraldamine erinevates Eesti linnades.