Lühike kokkuvõte Depeche Mode Tallinna pressikonverentsist, kus osales bändi 3 liikmest ainukesene liider Dave Gahan.

Kuidas käsi käib(ingl k. How are You?)? Kuidas läheb Teie turnee?

Väga hea küsimus :). Just lõpetasime ameerike turnee ja see oli suurepärane. Mulle meeldib Depeche Mode live. Ootan iga kord kui bänd laval jälle kokku saab.

Kas planeerite Tallinnas esitada vanu hitte või laule uuelt plaadilt?

See tuur on Exciter tuur. Depeche Mode areneb, me ei ole minevikubänd. Kui meie vana tuur oli pühendatud vanadele hittidele siis seekord laulame lugusid uuelt plaadilt, aga ka vanematelt plaatidelt.

Kas on oodata muudatusi playlisti?

Kas me muudame? Kas Teile see siis ei meeldi ;) Me oleme alati pisut erinevad ja ma naudin seda. Mida rohkem me esineme, seda paremini läheb.

Kas ja kui palju teate oma Balti fännide kohta? ja kus on kõige rohkem Teie fänne Euroopas?

Meil on vedanud, meil on igal pool palju fänne. Kõige rohkem fänne on minu arvates Saksamaal.




Intervjuu kontserdi pressiesindaja Ingrid Peegiga

Mida Depeche Mode teeb Tallinnas peale playstationi mängude mängimise?

Kindlasti nad puhkavad, sest nad reisist väga väsinud. Pool neli kohtub bänd linnapeaga Oleviste kiriku juures. Õhtupoole lähevad söövad kuskil ja lihtsalt puhkavad.

Palju on rahvast kontserdile oodata?

Eestis ja Lätis 10000. Leedus 20000.

Kas peale kontserdi lahkub Depeche Mode Eestist?

Ei kindlasti mitte. Neil on plaanis tulla Hollywoodi afterparty-le.

DELFI kommentaarides nuriseti, et warm-up bänd on Brainstorm. Kas DM on Brainstormi ise ka kuulnud?

Ma ei tea kas bänd ise on Brainstormi kuulnud, aga nende agent kindlasti on. Jah ma tean et paljud on rahulolematud, eriti DELFI kommentaatorid.

Brainstormi uus album on sellise softi A-ha ja Depeche Mode joonega. Neile (toim: manageridele) tundus, et kui bänd muusikaliselt sobib enamvähem teemasse ja tegemist on Baltikumide tuntuma bändiga siis sellest tuligi valik.

Kuidas juhtus nii, et Depeche Mode alustab Euroopa turneed Tallinnast? Palju on seetõttu välismaalasi kontserdile oodata?

Ma ei teagi täpselt. See on saatuse juhuse ja osava planeerimise tulemus. Nad oleks võinud alustada Saksamaalt või kuskil mujal.

Välismaalt on oodata ligi 1000 fänni ja peamiselt ostsid nad fan tsooni pileteid. Fännid on peamiselt Rootsist, Soomest ja Venemaalt. Rootsi ja Soome tuleb Depeche tuuri lõpus, jõuab ringiga tagasi, aga tuuri avakontsert on väga special ja seda eriti DM fännidele.

Ka maailmamastaabis on avakontsert kõige olulisem, sest see leiab kõige rohkem kajastust. Kui avakontsert on ok, siis ka kogu tuur läheb hästi.




Depeche Mode kohtus täna Tallinna linnapea Tõnis Paltsiga, kes kohtumise bändiga määras Euroopa kõrgeima kiriku — Oleviste torni.

Depeche Mode oli väga üllatunud ja meelitatud, kuuldes, et linnapea Tõnis Palts on nõus neid isiklikult tervitama tulema. Bändi jaoks on tuuri avakontsert alati väga oluline ja laia kajastust leidev sündmus ning selle alustamist Tallinnast hindab ka Tallinna Linnavalitsus.

Palts tervitas bändi Euroopa kõrgeima kiriku — Oleviste kiriku tornis, näidates neile ka uusi kirikukelli. Pärast treppidest kellatorni ronimist ei pidanud Depeche Mode paljuks lüüa ka kirikukella.

Kohtumisega üle olid väga rõõmsad nii linnapea Tõnis Palts kui bändiliikmed Dave Gahan ja Martin L Gore. Linna poolt anti Depeche Modele üle ka sümboolne kingitus — Tallinna tornidega paekivist male, teavitamaks, et Depeche Mode on Tallinnasse alati väga teretulnud ning linnal on suur au olla nende Euroopa tuuri stardipaik.




Depeche Mode Quebeci Kanada Exciter tuuri esimese kontserdi esitatud lood:

  • Easy Tiger / Dream On [ intro ]