Stuudio Krõlja Rossii väntab Kurski lahingule pühendatud dokumentaalselt mängufilmi “Ballaad T-34st”, kirjutab Põhjarannik.

Stsenaristi ja lavastaja Vitali Kalinini sõnul rajaneb film reaalsetel, legendaarse tanki loomise ja selle kasutamisega seotud lugudel ning üheks selliseks looks ongi jutustus Punamäe kordonis olevast tankist.

Võttegrupi liikmete sõnul on nad vaimustuses sõjaajalooklubi Otsing liikmete entusiasmist ja professionaalsusest, sest nood otsisid üles sakslaste uputatud tanki, tõstsid selle veest üles ja tegelevad nüüd lahingumasina taastamisega.

Võttegrupp kavatseb oma tulevases filmis kasutada Otsingu juhi, Punamäe kordoni ülema asetäitja Igor Sedunovi videomaterjali tanki ülestõstmisest.

“Oleme filminud paljudes Venemaa paikades,” rääkis produtsent Sergei Svergun. “Käisime Saksamaal, plaanis on minna Kuubasse ning võib-olla ka Põhja-Koreasse. Kuid see, mida me Eestis nägime ja kuulsime, on tulevase filmi üks eredamaid episoode.”

Filmis kasutatakse samuti Sedunovi tehtud kaadreid Eesti piirivalvurite ühest teenistuspäevast. Väike lõik filmitakse ka Narvas jalakäijate piiripunktis.

Krõlja Rossii moodustati 1984. aastal korduvkasutusega raketi- ja kosmose transpordisüsteemi Energia-Buran tööde objektiivseks kontrollimiseks ja videosaateks. Praegu on see parima tehnikaga varustatud sõltumatu stuudio, mis asub Venemaa suurima lennunduse teadusliku uurimise keskuse territooriumil.

Stuudio on televisiooni jaoks vändanud lennundusest kümneid dokumentaalfilme ja teinud õhuvõtteid paljude filmistuudiote mängufilmidele.