“Päkapikudisko” esitab Kätlini, Märdi, Mareku ja Indreku juhtumit, kes igaüks on omal moel üle elanud rohkem kui enamik nende vanuseid lapsi.

Jaak Kilmi ja Andres Maimik soovisid filmi tehes vallandada koolivägivalla teemalise diskussiooni ühiskonnas, mis tooks esile probleemi aktuaalsuse. Vaatamata headele taotlustele langesid filmi autorid aga psühholoogide ja lastekaitseorganisatsioonide risttule alla ning filmi ei lubatud televisioonis näidata.

“Taotlesime sisulise diskussiooni algatamist teemadel, mis on koolivägivald, millest see tekib, kuidas seda vältida ja nii edasi, välja tuli aga kõmuline diskussioon teemadel, et kas nii on õige filmida ja koolivägivalla probleemi nii vahetult näidata,” ütles Andres Maimik ETAle.

“Kui iga filmi vaatav konkreetne seltskond läheks üldiselt tasandilt konkreetsele ja arutaks, missugused on koolivägivalla ilmingud nende koolis või klassis ning kuidas neid vältida, siis on film oma eesmärgi saavutanud,” lisas Maimik. Sarnased asjalikud diskussioonid tekkisid Maimiku sõnul nii Orissaare eriinternaatkoolis kui Murru vanglas.

Filmi operaator ja produtsent on Erik Norkroos ning montaaz^i tegid Kersti Miilen ja Andres Maimik.

“Päkapikudisko” algab täna õhtul kell 17.30.