Ka töötuse protsent on püsinud juba viimased viis nädalat 14.6 protsenti. Töötukassa registreeris möödunud nädalal töötuna 1715 isikut, kellest 382 olid eelmisest töökohast koondatud, teatas sotsiaalministeeriumi pressiesindaja.

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul on uudis registreeritud töötuse vähenemisest igati postitiivne. "Viimased nädalad on tööturul näidanud muutust paremuse suunas ja ka suurenenud tööpakkumiste arv annab sellest tunnistust. Jääb vaid loota, et need muutused on pikema mõjuga ja ettevõtjad loovad üha enam uusi töökohti. Usun, et ettevõtjatele on toeks ka riigi abimeetmed nagu näiteks palgatoetus või tööpraktika, millede abil on tööd saanud juba üle 3000 inimese," lisas Pevkur.

1. aprilli seisuga oli töötukassal vahendada 2235 töökohta, sellest 1790 tööpakkumist on Eestis, uute töökohtade pakkumine Eestis on järjest kasvanud. Lisaks lihttöölistele otsitakse suuremal hulgal müüjaid (140), müügiesindajaid ja-konsultante (89), kokkasid, pagareid (75), kelnereid (60), üld- ja kutsehariduse õpetajaid (32), põhitegevuse juhte (84), müügi- ja turundusjuhte (32), arste (29) jne.