Pakri poolsaare tipus osaliselt endise NL piirivalve õppekeskuse maa-alal on käimas tuulegeneraatorite püstitamine Eesti suurimas 18,4 MW võimsusega tuulepargis, mis hakkab tootma umbes 1% Eestis tarbitavast elektrienergiast.

Kokku paigaldatakse jaanuariks kaheksa Nordex N90 2,3 MW nimivõimsusega tuulegeneraatorit masti kõrgusega 80 meetrit ning tiiviku läbimõõduga 90 meetrit. Esimene tuulegeneraator alustab rohelise energia tootmist järgmisel nädalal ning tuulepark valmib lõplikult järgmise aasta märtsiks.

Pakri tuulepargi ehituse eest vastutavad peatöövõtjana Taani-Saksa tuulegeneraatorite tootja Nordex Energy GmbH koostöös Eesti ehitusettevõtete ning projekti arendajaga AS Tuulepargid. Tuulepargi omanikuks on Norra energeetikaettevõtte Vardar AS Eesti tütarettevõte OÜ Pakri Tuulepark. Vardar omandas 100% OÜ Pakri Tuulepark aktsiatest ASilt Tuulepargid 2004. aasta mais. Vardar AS on Norra Buskerud maakonna energeetikakontsern, mis omab rohelise elektri tootmise alal ulatuslikku kogemust peamiselt hüdroelektri-, aga ka tuuleelektrijaamade käitamisest, mille aastatoodang ulatub 3 teravatt-tunnini.

Pakri tuulepargi rajamisel katsetatakse Euroopa Liidu V Raamprogrammi teadus- ja demonstratsioonprojekti raames uut tehnoloogiat tuulepargi ehitusel ja tehnilisel teenindamisel (s.h. erinevat tüüpi vundamendid ja jõukraana), viiakse läbi detailsed tuuleuuringud ja koormustestid ning analüüsitakse tuuleelektri mõju üldelektrivõrgule.

Tuulepargi kogumaksumus on umbes 24 miljonit eurot (375,5 miljonit krooni) ning see finantseeritakse emaettevõtte omavahenditest ning projektifinantseerimise põhimõttel. Pakri tuulepark on üks esimesi omataolisi projekte maailmas, mis annab panuse võitlusse globaalse kliimasoojenemisega läbi Kyoto Protokolli näidisprojekti raames vähendatud kasvuhoonegaaside heitkoguste müügi Soome riigile, millest osa tulust laekub ka riigieelarvesse.

Tuulepargi eeldatav aastane elektritoodang umbes 56 GWh vastab umbes ühele protsendile elektrienergia lõpptarbimisest Eestis ning annab seega panuse riikliku eesmärgi saavutamisse tõsta taastuvelektri osakaal 5,1 protsendini siseriiklikust lõpptarbimisest aastaks 2010. Tuulepargi toodang katab umbes 10 000 kodumajapidamise vajaduse.