Saku Originaali hinnatase naabrite juures kujuneb samaväärseks Soome kvaliteetõllede, nagu näiteks Karhu ja Koff, hinnaga. Hinnaerinevus Eestiga võib olla kuni kahekordne.

Me ei usu, et kõik viis miljonit soomlast tuleksid Tallinna odava õlle järele, ütles neljapäeval ajakirjanikele Sinebrychoff tegevdirektor Johan Furuhjem. “Loomulikult, mõned tulevad, ent meie tahame pakkuda seda vaimustavat õlut ka teistele.”

Eesti suurim õlletootja Saku Õlletehas ja Soome õlleturu liidri Sinebrychoff kokkuleppe kohaselt alustab viimane alates 1. maist teisel pool lahte soomlaste seas armastatud Saku Originaali turustamist. Saku on uuringute kohaselt Soomes üks tuntumaid Eesti kaubamärke.

Saku Õlletehase juhatuse esimees Cardo Remmel ütles, et aastas on eesmärgiks müüa kaks miljonit liitrit Saku Originaali. Aja jooksul on kavas müüki kasvatada.

Saku Originaal tuleb Soomes müügile 05,5 ja 0,3-liitristes plekkpurkidest, millel on deposiidimärgistus ja mille taaralt hakkab tarbija saama Soomes kindla summa tagasi.

Analoogne süsteem on Remmeli sõnul ette valmistamisel ka Eestis.