Teisipäeval allkirjastasid mõlema ettevõtte omanikud kavatsuste protokolli, taotlus liitumiseks esitatakse Konkurentsiametisse käesoleva nädala lõpul.

“Meie pakkumise ajendiks on arusaam, et kahe tugeva kaubamärgi ja ettevõtte ühinemisel tekiks majanduslikult efektiivne Baltikumi väljundiga joogikontsern,” ütles A.Le Coq’i juhatuse esimees Tarmo Noop. Tema hinnangul tähendaks ühine edasiminek nii tootmisvõimsuse kasvu kui ka selle paremat ärakasutamist. “Tootmisvõimsus, eriti karastusjookide ja joogivee grupis on olnud meile pudelikaelaks juba kaks suve,” ütles Noop. “Liitumise korral avaneksid ettevõttele ka uued võimalused mahlade ning mahlajookide tootmise osas.”

Noop kinnitas, et pakkumine on tehtud arvestusega, et tulevane ettevõte saaks paremini kasutada A.Le Coqi müügiväljundit nii Lätis kui Leedus.

A.Le Coq ja Ösel Foods on tihedat koostööd teinud juba mitme aasta vältel, ettevõtetel on sarnased investeerimisvisioonid ajaperioodiks 2004-2006.

“A. Le Coq’i pakkumine tuleneb huvist nii ettevõtte kui Aura kaubamärgi vastu jõudude ühendamise eesmärgil. Me oleme omanikeringis otsustanud, et kõik sellised pakkumised vaatame kindlasti läbi,” kommenteeris Ösel Foodsi juhatuse esimees Kuldar Leis.

Pooled annavad lõplikust otsusest teada hiljemalt oktoobri keskpaigas. Liitumise korral on A.Le Coq valmis üle võtma enamuse Ösel Foodsi praegusest meeskonnast. Mittealkohoolsete jookide — karastusjoogid, mahlad, mahlajoogid — tootmine koondatakse tulevikus praegusesse Ösel Foodsi tehasesse Tartu lähistel.

Soome kontsernile Olvi Oy kuuluv AS A.Le Coq omab 100% Tartu Õlletehase, 90,87% Läti õlletehase Cesu Alus ja 83,1% Leedu õlletehase Ragutis AB aktsiatest. A.Le Coq grupi ettevõtete käive käesoleva aasta I pooles oli 297 miljonit krooni.

Tartumaal asuva joogitööstuse AS Ösel Foods tuntuimateks kaubamärkideks on Aura, Aura ACE, Aura Spring ning Gruuv. AS Ösel Foods’i omanik on OÜ Finelin. Ettevõtte käive 2003.aasta esimese kuue kuuga oli 110 miljonit krooni.