Nii on kunagi Keskerakonda kuulunud  ja nüüdseks sealt lahkunud Virgo Kruve hakanud laiali saatma selliseid kirju:


Tere!

Ilmselt te pole teadlikud, et kaubamärk veebileht on Eestis registreeritud. Nüüd olete. Seega kaotage oma lehelt kiiremas korras seda sõna sisaldavad tekstid, sest tegemist on kaubamärgiga:
Klass 42 — veebisaitide loomise, disaini ja haldamise teenus; veebisaitide majutamine, hostimine.
Eesti kaubamärkide andmebaas:
http://www2.epa.ee/Patent/mark.nsf/SearchEst?OpenForm
Asjaolu, et teles, raadios ja internetis seda sõna on hakatud sagedamini kasutama ei muuda seda veel ühisomandiks. Samamoodi polnud Kadaka turul kümnendi eest lokanud tarkvara müük legaalne. Virgo Kruve
Digivista OÜ juhataja


Kaubamärkide andmebaasis on registreeritud “veebileht” mitte sõnamärgina, vaid graafilise kujutisena, kus “veebileht” on siniste led-tulukestega kursiivis kirjutatud. Patendiametis on “Veebilehe” kohta kirjas järgmine info:

REGISTREERITUD KAUBAMÄRK “Veebileht”

Registreeringu number 45687
Registreerimise kuupäev 22.10.2008
Registreerimistaotluse number M200700873
Taotluse esitamise kuupäev 01.06.2007
Staatus Registreeritud
Kehtivuse lõppemise kuupäev 22.10.2018
Avaldamise kuupäev 01.07.2008
Kaubamärk VEEBILEHT
Värvide loetelu sinine
Kujutise klass 27.05.25
29.01.04
Omanik Digivista OÜ, Tartu 70a 44315 Rakvere EE

Oma veebipäevikus kinnitab Kruve, et ta ei taha keelata kellelgi sõna veebileht kasutamist.

“Sugugi mitte, kirjutage niipalju ja kuhu aga soovite, kasvõi oma blogis igas teises lauses. Kuid, pakkudes teenust eraisiku või firmana järgnevates valdkondades — veebisaitide loomise, disaini ja haldamise teenus; veebisaitide majutamine, hostimine, jne — võite küll saada teate taolise tegevuse lõpetamiseks, sest samahästi võite kasutada oma tegevuse kohta poolt tosinat (koduleht, interneti leht, netileht, netisait, veebikodu, veebisait, veebikülg, jne) teist sõna ja te ei pea mitte seda tegema sarnase tähise all viidatud sõnaga. Samuti ei oleks probleemi kui te pakuksite “veebilehe” tegemist või “veebilehtede” tegemist, sest need sõnad on juba paari tähega eristatud kaubamärgina kaitstud sõnast veebileht,” selgitab Kruve.

Varem on Virgo Kruve kuulsust kogunud sellega, et andes välja Pärnu linnavalitsuse ametliku ajalehte Pärnu, sidus Kurve väljaandva firma OÜ Veebimehe veebiaadressiga www.isamaa.com, mis propageeris anaalseksi.