“Eesti majandusaktiivsus kahanes läbi kogu 2008. aasta halvenenud välistingimuste ja finantseerimistingimuste tõttu. Pessimistlikud ootused majapidamistele ja ettevõtetele tipnesid eratarbimise ja investeeringute järsu langemisega ning impordi kokkutõmbumisega. See tulenes varasemast buumiajast ning oodatakse majanduse aeglustumist üle 2 protsendi,” lausus Almunia täna Brüsselis toimunud pressikonverentsil, vahendab
.

Majanduslanguse süvenemist oodatakse ka 2009. aastal ja prognoositakse SKP kokkutõmbumist 4,75 protsenti sisenõudluse taustal, võttes arvesse ka riigieelarvet ja välisnõudlust.

Majanduskasvu tagasihoidlikku positiivseks pöördumist oodatakse 2010. aastal, kui aeglustuv inflatsioon peaks tõstma tarbijausaldus ja oodatakse välise nõudluse kasvama hakkamist.

Tarbijahinna inflatsioon arvatakse jõudvat 3 protsendi ümber 2009. aastal ja alla selle 2010. aastal. Majanduslangus mõjutab mitmeti riiklikku majandust. Ja kuigi valitsus plaanib märkimisväärset kärbet on olemas risk, et SKP defitsiit ületab soovituslikku 3 protsenti 2009. ja 2010. aastal.