Eesti maksu- ja tolliamet ei ole kahe kuu jooksul väljastanud aga biokütuste loale uut Euroopa Liidus kasutatavat kaubakoodi, millest tulenevalt ei ole võimalik Bioetanool E85 toodet Eesti Vabariiki importida ning Bioetanool E85 varud Statoili teenindusjaamades lõppevad sel nädalal, kirjutab aripaev.ee.

AS-i Eesti Statoil kontseptsioonijuht Kai Realo sõnul oli ettevõte sunnitud toote impordi peatamise tõttu katkestama bioetanool E85 müügi Kristiine teenindusjaamas ja sama saatus tabab peatselt ka Laagri teenindusjaama.

„Eesti maksu- ja tolliametile on esitatud 11.04.2008 taotlus uue ühtse kaubakoodi kasutuselevõtu lubamiseks, kuid see on endiselt menetluses,“ selgitas Realo, kelle sõnul ootab Eesti Statoil luba Euroopa Liidus kokkulepitud uue tootekoodi kasutamiseks.

Realo sõnul pole kaubakoodi muutmisest tulenevaid müügitõrkeid esinenud Statoili teenindusjaamades Norras, Rootsis, Taanis, Leedus ega Lätis — kõigis neis riikides on bioetanool E85 müügil. „Tundub, et Eestis võtab asjaajamine märgatavalt kauem aega kui teistes riikides, mistõttu kannatavad seeläbi Eestis ennekõike biokütust tarbivate autode juhid,“ avaldas Realo nördimust.