„On üks majandusseadus, mille järgi paralleelse raha ringluse korral hea raha kaob ringlusest ja nõrk raha jätkab ringlemist. Ja mis me võidame sellest? See ei ole stiilne! Kõigele lisaks on raha asi, mis põhineb väga palju usaldusel, heal käitumisel ja kindlatel põhimõtetel, millest kinni peetakse,” ütles Siim Kallas Põhjarannikule.

Kindlasti käsitleksid paralleelraha kasutuselevõttu nii Euroopa Keskpank, Euroopa Komisjon kui liikmesriigid väga provokatiivse sammuna, mis väga tõsiselt kahjustaks Eesti mainet, hoiatab Kallas.

Samas kinnitab Kallas, et eurotsooni mittekuulumine on probleem. „Kriisiolukorras oleks üks probleem vähem. Olla üks euroala, jagada neid rõõme ja muresid, oleks kindlasti oluline lisakindlustunde element.”

„Euro püha eesmärk on inflatsioon maha suruda, kuigi see on ka üks suuremaid probleeme. Eesti jaoks teeb asja veel tõsisemaks Sloveenia liitumine euroga, kus inflatsioon on 6,9%. Eriti sakslased vaatavad Sloveenia juhtumit äärmiselt närviliselt ja see tihendab veelgi euro kasutuselevõtu sõela,” ennustab Kallas.

Enda jätkamise kohta Euroopa Komisjonis ütleb Kallas, et otsustamine seisab ees järgmise aasta alguses senisest tööst kokkuvõtteid tehes. “Never say never,” ütles ta.