Hinnates Eesti majanduses valitsevat olukorda, ütles Levada intervjuus dv.ee-le välja suurema osa vene keelt kõnelevate Eesti ärimeeste arvamuse: "Kahtlemata panid aprillisündmused Eesti majandusele suure põntsu, kuid see on kõigest 10-15 protsenti sellest, mida tegid pangad."

"Paljud süüdistavad Eestis tekkinud olukorras transiiti. Ühest küljest, transiit läks küll Lätti, kuid majandusolukord seal on veel hullem. Järelikult asi ei peitu ainult transiidis, vaid ka Rootsi pankade tegevuses, mis mõjutab Eesti, Läti ja Leedu majandust," märkis Levada.

Rääkides pankadest, pidas Levada silmas suuri, rootslastele kuuluvaid panku - Hansapanka ja SEB-d. "Hannes Tamjärve ja Jüri Mõisa ajal hoolisid pangad oma klientidest, lõid kõik tingimused, pakkusid uusi võimalusi. Nüüd aga suhtutakse klientidesse ükskõikselt," märgib Levada.

"Vaadake, mida nad majandusega tegid! Alguses Hansapank ja SEB võistlesid, kes rohkem laene väljastab, nüüd aga nad võistlevad, kes rutem laenud tagasi saab," jätkab ärimees.

"Kinnisvara on lausa pikali löödud, ehitusmaterjalide ning metalli müük langeb. Tõsi küll, ma ei saa öelda, et meie tulu oleks vähenenud, kuna kogu maailmas metalli hind pidevalt kerkib ning me lihtsalt müüme kallimalt. Koguseliselt on aga meie müük langenud," rääkis Levada.

Ärimehe sõnul läheb aina rohkem kliente SEBst ja Hansapangast Nordeasse ja Sampo Panka.

Samas ta ei süüdista kliendivaenulikus poliitikas pankade kohalikku juhtkonda. "Kohalikud pankurid ei ole milleski süüdi. Nemad ei otsusta midagi, kõik käsud tulevad Stockholmist. Väärikad mehed, kes tahtsid nendes pankades töötada, on sealt juba ammu lahkunud, kuna nad ei saanud midagi muuta."