„Ekspress Grupp on edasi liikumas Balti turule, kus on eesmärgiks samasuguse positsiooni saavutamine nagu Eestis — sestap ka börsilemineku otsus, et toetada edasist laienemist,” ütles Ekspress Grupi omanik Hans H. Luik, teatas Ekspress Grupi koduleht. „1989. aastal asutatud nädalalehest Eesti Ekspress on 17 aastaga välja kasvanud ligi miljardi kroonist aastakäivet näitav meediakontsern, millele Eesti piirid on juba kitsaks jäänud.”

Ekspress Grupp ASi juhatuse esimehe Priit Leito sõnul on grupi kasumlikkus hoolimata laienemisest uutesse tegevusvaldkondadesse viimastel aastatel pidevalt paranenud: „Grupp ja tema sidusettevõtjad kontrollivad teenuste ahela olulisi üksusi — alates kirjastamisest kuni kojukandeni, uusi võimalusi pakub online-meedia. Läti ja Leedu turule peaks sobima Ekspress Grupi senine tegevusmudel hästi.”

Ekspress Grupi aktsiate kombineeritud pakkumine hõlmab 5 321 481 uut ja olemasolevat aktsiat, millest 2 873 600 aktsiat müüb senine aktsionär OÜ HHL Rühm ning 2 447 881 on Ekspress Grupi emiteeritud uued aktsiad. Võimaliku ülejaotuse katteks kohustub OÜ HHL Rühm müüma veel kuni 798 222 täiendavat aktsiat. Pakutavad aktsiad moodustavad ligi 32,26% kogu aktsiakapitalist pärast pakkumise läbiviimist.

Hinnavahemik aktsiate märkimiseks on 81,35-97,00 krooni aktsia kohta. Aktsiaid saab märkida kõigis Eesti väärtpaberikeskuse kontohaldurpankades. Aktsiate märkimise periood algab esmapäeval 19. märtsil ja lõpeb neljapäeval 29. märtsil kell 16:00. Pakkumishind ja aktsiate allokatsioon avalikustatakse 30. märtsil. Ekspress Grupi esimene kauplemispäev Tallinna Börsil on eelduslikult 5. aprill.

„Ekspress Grupi puhul on tegemist ainsa Baltikumis noteeritud meediakontserniga, mis peaks kõigi kontserniüksuste kasvupotentsiaali ja eduka ärimudeli tõttu olema piisavalt atraktiivne investeerimisobjekt,” ütles IPO peakorraldaja ASi Suprema Securities ettevõtte rahanduse osakonna juhataja Aavo Koppel.

Jaepakkumise kaaskorraldaja, ASi Hansapank aktsiaturgude osakonna juhataja Lauri Lind sõnas, et jaepakkumises on aktsiate märkimisel eelisolukorras Eesti Ekspressi ja Eesti Päevalehe otsekorralduslepinguga tellijad. Neile on garanteeritud miinimumjaotis 200 aktsiat isiku ja ühe tellimuse kohta ning tavamärkijatest soodsam allokatsioon jaeklientide lõikes. Sama kogus aktsiaid on garanteeritud ka kontserni Eesti tütar- ja sidusettevõtjate töötajatele. Kontserni juhtkonna ja selle Eesti tütar- ja sidusettevõtjate juhtkonnale on garanteeritud miinimumjaotis 1500 aktsiat.

Ekspress Grupp (www.egrupp.ee) on Eesti suurim trükimeedia kontsern, kelle tooteid tarbib üle 60% Eesti elanikkonnast. Gruppi kuuluvad tütarettevõtjatena Eesti Ekspressi Kirjastuse AS, Rahva Raamat AS, AS Printall, AS Ekspress Hotline oma tütarettevõtjatega, UAB Ekspress Leidyba ja OÜ Ekspress Internet. Sidusettevõtjate hulka kuuluvad Eesti Päevalehe AS, AS SL Õhtuleht, AS Ajakirjade Kirjastus, AS Express Post, OÜ Netikuulutused, AS Linnaleht ja UAB Medipresa. Ekspress Grupi 2006. aasta käive oli auditeerimata andmeil 929 miljonit krooni ja puhaskasum 94 miljonit krooni. Grupp annab tööd ligi 2000 inimesele. Ettevõtte aktsionärideks on Hans H. Luik (65,2%) ja Hans H. Luigele kuuluv OÜ HHL Rühm (34,8%).