“Parim toit tervisele 2006” on Aura Õuna-Astelpajunektar.

Esmaspäeval kuulutati välja 2006. aasta parimad toiduained. Võitjatele autasusid üle andes rõhutas põllumajandusminister Ester Tuiksoo konkursi tähtsust kaasaegse Eesti toidu propageerimisel. “Konkurss lisab meie igapäevastele toiduharjumustele uusi nüansse, juhib meid traditsioonilistest toitudest, mis on võtnud kindla koha eestlase toidulaual, uute huvitavate toodete juurde,” selgitas Tuiksoo.

Tootekategooriate võitjad on:

parim piimatoode 2006 — BONO Luxus — Vahvli ja kirsitükkidega glasuurkohuke (OÜ Nantecom);
parim puu- ja köögiviljatoode 2006 — Felix Kerge Borš (AS Põltsamaa Felix);
parim pagaritoode 2006 — Tallinna Teraleib (AS Leibur);
parim kondiitritoode 2006 — Valge šokolaad õhitud riisi ja mustikatükkidega (AS Kalev);
parim lihatoode 2006 — Keefirimarinaadis šašlõkk (AS Rakvere Lihakombinaat);
parim kaste 2006 — tooteseeria “Maitseõlid“ — taluvõi maitsega; küüslaugu maitsega; basiiliku maitsega (AS Werol Tehased);
parim alkohoolne jook 2006 -õlu Saku Kuld (Saku Õlletehase AS);
parim kalatoode 2006 — külmsuitsu lõheportsjon vaakumpakendis (AS Spratfil);
parim mittealkohoolne jook 2006 — Aura Active Õuna-Kirsi-Aroonia mahlajook (AS A. Le Coq Tartu Õlletehas);

Eesti Toiduainetööstuse Liidu volikogu esimees Oliver Kruuda tänas ja tunnustas kõiki tootjaid, kes selleaastasel konkursil niivõrd aktiivselt osalesid, tehes 2006. aasta rekordiliseks — 137 uut toodet 34 ettevõttelt.

Parima toiduaine konkursil osalesid toiduained, mis on toodud Eesti turule ajavahemikus 1. jaanuar 2005 kuni 1. märts 2006. Esimeses voorus selgitati välja parimad tootekategooriates, mille võitjad osalesid parimatest parima valimisel teises voorus.