Esialgu levib DigiTV Tallinnas ja selle lähiümbruses, Tartus, Pärnus, Kohtla-Järvel ja Narvas, kuid leviala laieneb kiiresti ning jõuab järk-järgult ka väiksemate kohtadeni Eestis, teatas Elioni pressiesindaja.

Kui eelmise aasta aprillis alustas Elion digitaalse televisiooni pakkumist uutes elamurajoonides, siis nüüd saab digitaalset telepilti vaadata ka vanemates majades ADSL-võrgu kaudu.

Uue põlvkonna Kodulahendus muutus kolmikteenuseks, mis pakub klientidele ühtse kuutasu eest lisaks telefoniühendusele ning võrgusisestele kõnedele ka kvaliteetset digitaalset telepilti ning alates maikuust Eesti kõige kiiremat eraklientidele mõeldud internetiühendust allalaadimiskiirusega kuni 12 megabitti sekundis ja üleslaadimiskiirusega kuni 1 megabitt sekundis.

Elioni toodete ja teenuste direktori Margus Kurmi sõnul on digitaalse televisiooni suurimaks eeliseks tavapärase analoogtelevisiooniga võrreldes tunduvalt parem pilt ja heli.

„DigiTV pilt jõuab vaatajani sama hea kvaliteediga nagu see telestuudiost väljub,” selgitas Kurm. „Lisaks heale pildikvaliteedile kaasneb DigiTV-ga mitmeid lisafunktsioone — vaataja saab valida menüüst erinevates keeltes heli, subtiitreid ja telekava koos saadete tutvustusega.”

Kodulahenduse kliendid saavad praegu põhipaketis vaadata 40 digitaalset telekanalit. Alates sügisest lisandub võimalus valida ise telekanaleid juurde teemapakettidena, näiteks sport, lastele, muusika, slaavi jne. Sügisel kavatseb Elion hakata pakkuma ka digitaalset kaugvideolaenutust (Video on Demand), mis võimaldab klientidel otse teleriekraanilt tellida vaatamiseks nii eesti kui ka välismaised filme ja saateid.

Elioni interneti- ja andmesidevõrgu direktori Toivo Praakli sõnul on Elion alates 2005. aasta keskpaigast paigaldanud ainult uut ning kiiremat ADSL2+ tehnoloogiat toetavaid võrgusõlmi, et pakkuda Kodulahenduse klientidele kvaliteetseid DigiTV teleprogramme interneti protokolli (IP) põhiselt ning ka Eesti kõige kiiremat eraklientidele mõeldud internetiühendust.

„Täna on ADSL-võrk valmis digitaalset televisiooni ja ülikiiret internetti edastama umbes pooles Tallinnas ja selle lähiümbruses, Tartus, Pärnus, Kohtla-Järvel, Narvas,” lausus Praakel. „Aasta lõpuks levib DigiTV ja ülikiire internet kõigis Eesti linnades ning ligi 100 suuremas asulas, nii et seda saavad kasutada rohkem kui kaks-kolmandikku Elioni internetiklientidest.”

Kuni suve lõpuni ehk 31. augustini Kodulahenduse klientidel telepildi eest midagi juurde maksta ei tule, edaspidi saavad kliendid Kodulahendusele telepildi lisaks 60 krooni eest kuus (kuutasu 455 krooni).

DigiTV kasutamiseks on vajalikud ADSL2+ ruuter ning IP-põhine digiboks, mida kliendid saavad Elionilt osta ka järelmaksuga või kolmeaastase Kodulahenduse kasutuslepingu sõlmimise korral saada päris tasuta. Liitumine teenusega on tasuta.