Toornafta hind on tõusnud maailmaturul rekordtasemele — ligi 60 dollarit barrel — ning jätkab tõusu. USA investeerimispanga Goldman Sachi ennustuse kohaselt võib naftahind lähitulevikus pea kahekordistuda ehk tõusta tasemele üle 100 USD barrel, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Juhul kui nafta maksab 100 USA dollarit (1220 krooni) barrel, võib kütus Eesti jaemüügis maksta 16–19 krooni liiter,” ütles Hydro Texaco peadirektor Andres Kivistik.

Bensiini 95 Euro liiter on maailmaturul viimase kolme nädalaga kallinenud ligi veerandi võrra. Eesti tanklates pole see nii palju tõusnud vaid tänu tihedale kohalikule konkurentsile.

Neste Eesti peadirektor Indrek Kaju ütles, et Nestel pole esialgu plaanis hindu tõsta. Samas tunnistas ta hinnatõusu vajalikkust ega välistanud lähiajal kuni ühekroonist kütuseliitri hinnatõusu.

“Ostes praegu kütust naftabörside noteeringu järgi, peaks jaehinda veel tõstma. Aga õnneks on jaemüüjatel teatud kogus odavama hinnaga kütust sees, mis võimaldab hinnatõusu edasi lükata või maailmaturuhinna langusse pööramisel hinnatõus üldse ära jätta,” ütles ta.