“EMT sattus paanikasse,” ütles Seppänen põhjuseks, miks turuliider EMT eile Eesti populaarseima suhtlusportaali Rate.ee ära ostis.

Paanika põhjustas see, et Elisa ning Rate.ee olid koos arendamas portaali brändiga kõnekaarti, et kasutajad saaksid omavahel suhelda. Kuna Elisa oli asjast kasu lõikamas, ei saanud Seppäneni sõnul EMT sellega leppida. “EMT sai sellest enne teada ja otsustas raha mängu tuua,” sõnas ta ning lisas, et kuigi tegemist on vaid noorte turusegmendiga, on tegemist siiski üsna suure osaga.

Samas polnud aga Elisal endal portaali plaanis osta. “Arvame, et selline portaal areneb paremini üksinda,” ütles Seppänen ja jätkas, et kahjuks enam nii hästi ei arene. Elisa ja Rate.ee loodavast kõnekaardist oli huvitatud ka viimasel ajal vähe meedia tähelepanu alla sattunud ärimees Jaak Roosipuu. “Rääkisime paljude kommuunidega,” oli mees ise kidakeelne.

Küsimusele, kas nende seas oli ka Rate, vastas Roosipuu jaatavalt. “Samas polnud plaanid sellised, et neist rääkida,” sõnas ta. EMT juhatuse esimees Valdo Kalm ei saanud eile teemat kommenteerida, kuna viibis “päris õhtuni” seminaril.