Jõhvi Mihkli kirikust võeti tuli taas laternast tõrvikusse, et sellega teele minna. Kirikust jäi kõlama Jõhvi Mihkli koguduse õpetaja Peeter Kalduri mõte: “Tule viimine, see on sümbol. Ilma sümboliteta me saame söönuks kuid õnnelikuks mitte.” Selle mõtte järgi oleme ju omal moel õnne saadikud.

Rattasadulasse  istus hommikul rahvatantsurühm Jõhvikamoos.

Esimene tule üleandmine tehakse täna Konju külas, kus tuletoomist tulevad toetama TTÜ Naiskoor ning Kohtla-Nõmme kooli tantsulapsed koos vanematega. 


Vihmase ilma trotsimiseks võetakse üles hoogsad ratturite ringtantsud, millest kujuneb tee ääres elavate külaelanike rõõmuks välja meeleolukas etendus.

Tänaseks staarajakirjanikuks Tule TV-s on Juku-Kalle Raid, kelle värvikat eneseväljendust on alati huvitav jälgida. Vaadake Tule TV-d ja saage sellest osa!

Edasi Narva peale, ees on ootamas Sinimäed.

Olles Sinimägedes, ei saa üle ega ümber kogu selle koha ajaloolisest paradoksist, mida me kõik rohkem või vähema erineval moel tunnetame. Omalt poolt soovitaks siia tsitaati Mika Waltari “Johannes Angelost”, mis kirjas Tiit Aleksejevi kirjutatud Rakvere teatri näidendi “Leegionärid” kavalehel: “Ei ole süütuid ega süüdlasi. On ainult rahvas, kes jääb mõõga alla”.

Meie tuletoojad viivadki siin tänase päeva kokku ajalooga, sest armastame ju öelda, et laulsime end vabaks. Hoidkem ja hinnakem seda!

Selles paigas võtab tule edasi hoida noorte segarühm Päikeseratas.

Vaata teisi laulu- ja tantsupeo ühise tule liikumisi kaardilt!