Laulupeol osaleb ligi 200 mudilaskoori, keda kokku on pea 7500 lauljat. Kõige rohkem on mudilasi Tallinnast ja Harju maakonnast. Mudilaskoorides laulavad 1.-4. klassi lapsed.

Mudilaste repertuaar on kokku pandud põhimõttel, et see oleks võimalikult mitmekesine. Mudilaste liigijuhi Aarne Saluveeri sõnul mõtestavad lapsed oma muusikalise esinemisega lahti, kes nad on täna ja kes nad tahaksid olla tulevikus.

"Üks erilisemaid lugusid on mudilaste esituses kindlasti "Kallis kodu. Tegemist on ühe vana looga, mida ka mudilaste vanaemad ja vanaisad on koolis laulnud ja mida neil on hea oma lastelaste esituses kuulata," rääkis Saluveer.

"Me laulame seda ilma ühegi pilli saateta, et näidata laulmise võlukunsti, kus pole mingeid toetavaid instrumente laulu kandmiseks vaja," lisas Saluveer.

Uus seade mudilaskooridele on loodud lõbusale loole "Lambad on kadunud".

Laulupeo tarbeks on mudilastele kirjutatud ka täiesti uus teos "Lauldes". "See Pärt Uusbergi loodud teos on leidnud ilusa teksti Andres Ehinilt. See on lugu kasvamisest, laulupidudest ja eestlaseks olemisest," võttis Saluveer kokku.