„Just Keskerakonnal on praegu kõige terviklikum nägemus, kuidas ühinevad omavalitsused – Tähtvere vald ja Tartu linn -- koos edasi eksisteerima hakkama peaksid. Seega on Keskerakonnaga liitumine asjade loomulik käik,“ selgitas Rein Kokk.

Koka sõnul sai koostöö Keskerakonnaga alguse juba pärast eelmisi kohalikke valimisi, mil just Keskerakond oli Tartus ainuke, kes käis välja Suur-Tartu arendamise idee ja seda ajal, mil teised poliitilised jõud olid naaberomavalitsuste suhtes pigem kahtleval seisukohal.

„Tähtvere vald on orgaaniliselt niikuinii seotud Tartu linnaga, olles muuhulgas oma metsade ja kauni loodusega tartlaste puhkealaks, samal ajal kui suur osa tähtverelasi töötab Tartus,“ selgitas vallavanem liitumise tagamaid.

Samas on tema sõnul mitmeid suuri projekte plaanis (näiteks Kärevere sadama väljaehitamine), millega vald üksi raskustesse jääks. Nii oligi Koka sõnul linna ja valla ühinemine loogiline.

Varasemalt on Kokk kuulunud Rahvaliitu, kust lahkus 2011 peale kuue aasta pikkust liikmelisust. Aastal liitus ta IRL-iga ja oli selle liige tänavu augustini. Tähtveres on kohalike omavalitsuste valimistel Kokk kandideerinud viiel korral, neist ühel korral Rahvaliidu nimekirjas ning ülejäänud kordadel valimisliitude nimekirjas.