Valimispäevale eelnevast ööst kuni valimisjaoskondade sulgemiseni tagavad patrullid valimisjaoskondade ja nende vahetus läheduses avalikku korda. Üle Eesti on väljas lisapatrullid, kes on valmis reageerima just valimistega seotud teadetele ja rikkumistele.

Korrakaitsjad jälgivad, et valimispäeval ei toimuks aktiivset agitatsioon ega levitataks välireklaami. Aktiivne valimisagitatsioon on valimiste päeval igal pool keelatud.

Põhja prefekti Kristian Jaani sõnul on tähtis, et valimistel saaksid kõik valijad teha oma valiku mõjutamatult. „Kõikjal Eestis on homme väljas suurem arv korrakaitsjad ning valimistega seotud rikkumised on sel päeval suurema tähelepanu all. Tallinnas on mitmes valimisjaoskonnas kohal abipolitseinikud ning patrullid liiguvad vabadel hetkedel valimisjaoskondade läheduses. Oleme valmis koheselt rikkumistele reageerima,“ lausus Jaani, kes ütles, et igast rikkumisest tuleb teavitada Häirekeskust numbril 112.

Neljapäevase seisuga on politseile seoses välireklaamidega laekunud 169 teadet ja pöördumist. Politseinikud on teinud 32 ettekirjutust ning käimas on üheksa väärteomenetlust.

Lisaks on inimesed politseid teavitanud kahtlasena tundunud tegevustest valimisjaoskondade läheduses ja tähelepanekutest, mis võivad olla seotud häälte ostmisega. Kõiki neid vihjeid ja teateid politsei kontrollib.