Praegune pensionilisa Tallinnas võtab linna eelarvest toetuse näol seitse miljonit eurot ning pensionilisaga kaasnevate soodustuste näol veel lisaks viis miljonit eurot.

Sotsiaaldemokraadid ja Keskerakond on lubanud tõsta pensionilisa saja euroni. Eesti Päevalehe artiklis hindasid asjaosalised kõnealuste valimislubaduste kuludeks vastavalt 2,5 ja 2,8 miljonit eurot. Seega läheks pensionilisa aastas linnale maksma kokku pisut üle 14 miljoni euro.

Savisaare liit ja Tegus Tallinn on lubanud sama toetust tõsta aga 150 euroni, kuid Päevalehele nad selle maksumuse kohta spekuleerima ei hakanud. Kui võtta aluseks sotside ja Keskerakonna hinnang 23,3 eurose tõusu kohta, siis pensionilisa 150 euroni tõstes oleks täiendav kulu pisut enam kui kolmekordne - seega üle kaheksa miljoni euro.

Kokku läheks pensionilisa sellisel juhul linnale maksma üle 20 miljoni euro.

Pensionilisa makstakse kord aastas pensioni määramise aastale järgnevast kalendriaastast ja see koosneb rahalisest toetusest ja soodustustest. Pensionilisa rahaline toetus on hetkel 76,70 eurot.

Allpool olevas graafikus on Savisaare liidu ja Tegusa Tallinna lubaduse maksumus tuletatud toetudes sotside ja Keskerakonna spekuleeritud keskmisele kulule iga täiendava euro kohta.