Tänasel kuuepunktilisel rahu tagamise dokumendi allakirjutamise juures Kremlis viibis Vene president Dmitri Medvedev, kes oli selle dokumendi sarnaselt Gruusia riigipea Mikheil Saakašviliga juba varem heaks kiitnud, teatab infoagentuur RIA Novosti.

Peamised Prantsusmaa pakutud Gruusia-Osseetia konflikti lahendamise põhimõtted, mis kooskõlastati 12. augustil presidentide Nicolas Sarkozy ja Medvedevi poolt Moskvas on:

1. Jõu kasutamisest loobumine
2. Lõplik loobumine kogu sõjategevusest
3. Humanitaarabi vaba juurdepääs
4. Gruusia relvajõudude tagasipöördumine oma alalise dislokatsiooni paika
5. Venemaa relvajõudude tagasipöördumine lahingutegevusele eelnenud positsioonidele
6. Lõuna-Osseetia ja Abhaasia tulevikuküsimuse ning nende pideva julgeoleku tagamise küsimustele pühendatud rahvusvahelise diskussiooni algus

Gruusia presidendi nõudel koristati dokumendist viimane — tunnustamata vabariikide tulevikku puudutav punkt. Selle asemel lisati uus —
* Abhaasiale ja Lõuna-Osseetiale rahvusvaheliste julgeoleku ja stabiilsuse garantiide tagamine

Kohtumisel Lõuna-Osseetia ja Abhaasia presidentidega kritiseeris Medvedev teravalt riike, kes varustavad Gruusiat relvadega. Samuti lubas Vene riigipea Bagapšile ja Kokoitõle toetust nende tuleviku staatuse osas.

„Tahaksin, et te teaksite — Venemaa positsioon on jäänud muutmatuks — me toetame iga otsust, mille teie rahvad võtavad vastu kooskõlas ÜRO põhikirja, 1966. aasta rahvusvahelise konventsiooni ja Helsingi Euroopa julgeolekuaktiga. Ja me mitte ainult ei toeta, vaid ka hakkame seda garanteerima nii Kaukaasias, kui ka terves maailmas,” ütles Vene president.