"Elu hakkab lähenema heaoluühiskonna omale – liiga palju ei ole pingeid, liiga palju ei ole muresid, liiga palju ei ole probleeme," kirjeldas Siim Kallas tänases Eestis nähtavat.

"Kui võrrelda mu asukohamaa Belgiaga, siis asjaajamine ja korralduslikud asjad on Eestis palju paremad kui seal," kiitis ta kodumaad.

Seda, kuidas aga majanduselt paremale järjele saada, kuidas jõuda näiteks Soomele järele, on Kallase sõnul miljoni dollari küsimus. "See oli meil eesmärk kakskümmend aastat tagasi ja peab jääma eesmärgiks ka praegu," nentis ta ja täpsustas, et soomlastest liigub meie majandus kiiremini, aga Rootsi, mis on tunduvalt kõrgema elatustasemega ja Iirimaa, kus majanduskasv on palju suurem, panevad mõtlema.

Tartu ülikooli Euroopa kolledži külalisprofessor Kallas ütles, et õpetab tudengitele, et nad peaksid aru saama suuremast pildist ja taustadest.

"Mulle tundub, et inforuum on kaunis pealiskaudne, lühivaateline, kaunis vähestest asjades koos, üritan seletada sügavamad protsesse, mis kuhugi viivad."

Samuti rõhutas Kallas, et kool peaks õpetama noori analüüsima, mõtlema ja küsimusi esitama, et laialdaselt kättesaadavat infot osata kasutada.

Mida Siim Kallas veel edukama Eesti tagamiseks vajalikuks pidas ja mida vabariigi aastapäeva kontserdist arvas, vaata videost!