Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantsleri Marika Priske sõnul tuleb aastani 2013 EList Eesti e-riigi arendamiseks ligi miljard krooni. Lõviosa sellest on plaanis infoühiskonna arendamiseks kasutada juba sellel aastal, ütles ta riigiportaali eesti.ee tutvustaval üritusel.

Priske sõnul soovitakse põhitähelepanu pöörata ärikeskkonna e-teenuste arendamisele. Üks osa Eesti e-riigi arendamisest on ka riigiportaali eesti.ee täiendamine.

Eesti e-riigi arendamisse panustatav miljard krooni ELi raha on riigile praegu hädasti vajalik, ütles ASi Datel juhatuse liige Andres Teder.

"Eestil on just nüüd ja praegu seda miljardit vaja ja tarvis on seda just IT-lahendustesse," ütles Teder. Ta ei usu, et euroraha Eesti firmadeni jõudmine võiks jääda omafinantseeringu puudumise või ideede ja projektide kirjutamise taha.

Üks osa Eesti e-riigi arendamisest on ka riigiportaali eesti.ee täiendamine. Dateli juhatuse liikme sõnul on selle arendamine kindlasti mõttekas, kuna tegemist on mugava ja paljusid välisriikide kodanikke imestama paneva portaaliga.

"E-lahendused on pikas perspektiivis riigile isegi odavamad. Ametnike armee peaks vähenema ja sellisel juhul peaks rahaline kokkuhoid tulema," rääkis Teder. Tema soovitus on infotehnoloogiasse investeerimine ja siis selle usin eksportimine Eestist välja.

Reaalsüsteemid ASi suuromanik Tiit Vapper ei usu, et Eestil oleks vaja miljardi krooni eest infosüsteeme arendada, ja jagades see summa ära viie aasta peale, siis polegi seda nii palju kokku.