Kui kohalikel valimistel hääletas elektrooniliselt 2% inimestest, siis valimiskomisjoni esimees Heiki Sibul loodab, et seekord on e-hääletajaid poole rohkem. Internetis hääletamiseks peab olema ID-kaart, pin-koodid, kiipkaardilugeja ja selle tarkvara.

Sibul kinnitas, et kaardilugejaid müüakse praegu sooduskampaaniatega enamuses arvutitarbeid pakkuvates poodides ning kindlasti on kaardilugejad olemas ka avatud internetipunktides ja töökohtades, koolides ja enamikes raamatukogudes.

Kuni esmaspäevani saab e-hääletamist internetis proovida. Selleks tuleb minna veebilehele valimised.ee. E-valimised ise toimuvad 26. kuni 28. veebruarini.

Kuna varem pole maailmas parlamendi tasemel e-hääletust korraldatud, siis on ka välismeedia huvi selle vastu suur. Samuti saabub Eesti e-valimisi jälgima Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsioon OSCE.

Neil, kellel ID-kaarti ei ole, ja kes on valimispäeval Eestist ära, on võimalik oma hääl anda eelvalimistel. Maakonnakeskustes algavad need järgmisel esmaspäeval. Teine eelhääletamise periood on 26. kuni 28. veebruarini. Siis on avatud kõik valimisjaoskonnad.