Järjekordses kohtule esitatud kaebuses viidatakse autorikaitseorganisatsiooni sõnadele, kus viimane võrdleb end südametu triivvõrke kasutava kaluriga, kirjutab The Register.

„Peaaegu kolm aastat oma elust on Tanya Anderseni ja tema noort tütart võikal kombel süüdistatud ja ähvardatud majandusliku hävinguga,“ seisab kaebuses. „Maailma neli juhtivat stuudiot üritavad tööstuslikul tasandil säilitada oma ebaseaduslikke monopoolseid õigusi lindistatud muusika jagamise üle.”

„RIAA oma käitumisega ei austa inimesi. Kohtusse on kaevatud surnuid, lapsi ja inimesi, kellel pole arvutit. Nagu RIAA naiseeskõneleja seletas: “Kui püüda kalu võrguga, võivad võrkudesse sattuda ka mõned delfiinid.” Oma säherduse väljendiga nad viitasid suuremahulisele „triivvõrkudega“ võimalike rikkujate püüdmisele internetis ja et „süütute delfiinide“ hukkumine (st süütute inimeste hammasrataste vahele jäämine, toim.) on vältimatu kaasmõju.“

Kaebus on esitatud „class action“ staatuses, mis tähendab, et sellega võib ühineda igaüks, kes mingil viisil on puutunud kokku RIAA nuhkimisega.

USA autorikaitsjad on oma ebaseaduslike jälitustoimingute käigus „külastanud“ kümnete tuhandete ameeriklaste kõvakettaid, otsides sealt piraatfilme ja –muusikat.