iPhone näol on tegemist multifunktsionaalse seadmega, mis paistab silma nii kasutusmugavuse kui mitmekesise rakendustevalikuga. Seadmel on kindlasti plusside kõrval ka miinuseid, kuid üldiselt on levinud seisukoht, et mobiiltelefonide maailmas käib ajaarvestus „enne iPhone" ja „pärast iPhone".

Businessweek näeb uue iPhone kõrval teiste mobiiltelefonitootjate saatust üpris mustades värvides, vahendades Northeastern’i Ülikooli marketingiõppejõu Gloria Barczak’i sõnu: „tarbijad vajavad head põhjust, et mitte valida iPhone". Praegu seda põhjust Businessweek’i hinnangul väga ei ole ja samas artiklis ennustatakse ka teiste telefonitootjate/võrguoperaatorite sunnitud „dramaatilisi hinnalõikusi“.

Apple’l on suured plaanid, 2008 aasta lõpuks üritatakse maha müüa 10 miljonit iPhone ja 2009 aasta lõpuks lisaks veel 29 miljonit ühikut. USA’s saavutas iPhone eelmise aasta lõpuks nutitelefonide turul 28% turuosa, mis on lühidalt öeldes väga äge algus. 25+ protsendine turuosa on saavutatud ka teistel turgudel, kus iPhone on siiani müüdud.

iPhone võitmiseks tuleb täita allolev vorm. Vastata saab neljapäevani 10.juulini, 2008 (kaasa arvatud) ja võitja kuulutame välja reedel 11. juulil; päeval kui saabub (mujal) müügile uus iPhone.

Vastata tuleb küsimuselegi „Millist telefoni eelistate? Nokia või iPhone?“. Selle küsimusega me ei taha kindlasti liiga teha teistele suurepärastele mobiiltelefonitootjatele nagu Samsung, Motorola, LG, Sony Ericsson ja teised. Meie sooviks on saada selgust oma lugejate eelistustes — kas võimalusel eelistataks iPhone või mõnda muud sarnaste omadustega telefoni (näiteks Nokia N85 8GB).

Põhjuseks miks Nokia nimi küsimustiku sai pandud, on seegi, et põhjanaabrite telefonitootja on käesoleval hetkel maailma suurim, hõivates 2008 aasta esimeses kvartalis 115,2 miljoni müüdud telefoniga maailmas 39.1% turuosa. Nokiale järgnevad Samsung 42,4 miljoni (14,4%) ja Motorola 29,9 (10,2%) miljoni müüdud telefoniga.

Loosimine toimub koostöös Netikuller.ee’ga, kes on spetsialiseerunud USA internetipoodidest ostetud kauba Eestisse tarnimisele. Võitja saab endale iPhone, ülejäänud vastajad aga saavad tänutäheks 100.- kroonise Netikulleri kinkekaardi.

include "/www/htdocs/whatson/includes/projects/contest/iphone.inc"; ?>