Inteli poolt propageeritav WiMax (Worldwide Interoperability for Microwave Access) tagab palju suurema leviala kui seni kasutatav WiFi. Otsenähtavuse korral on teoreetiline leviulatus kuni 50 km. Sagedustel 10-66GHz on ülekandekiirus kuni 70 megabitti/s. Kui otsenähtavus puudub, võib abonent ühendust pidada sagedusribas 2-11GHz.

Kui palju saatjaid Tallinna katmiseks vaja on, selgub projekteerimise käigus, muidugi juhul, kui projekt ikka teoks tehakse. Äärelinnas paiknevatele individuaal- ja korterelamutele tuleks paigaldada antenn ja vastuvõtja, mille kaudu saavad internetiühenduse kohalikud laua- ja sülearvutid. Magalarajoonides on internetiühendus juba praegu tagatud kaabli- või ADSL-modemi kaudu. Teoreetiliselt on WiMax püsiühenduse ehituskulud väiksemad, kuna pikki kaableid pole vaja vedada.

Pole selge, kas tegutsevad internetiteenuse pakkujad sellest projektist huvitatud on. Küsimus taandub sellele, kes ja kui palju neile teenuse eest maksma hakkab. Jutte tasuta internetiühendusest ei maksa puhta kullana võtta. Kes teab mida järgmine linnavalitsus otsustab. Pealegi maksaksid tasuta teenuse korral selle eest kõik maksumaksjad (ka need, kes Internetti ei kasuta), sest linnavalitsus opereerib ju maksumaksjate rahaga.

Tegemist on Tallinna linnavalitsuse plaanidega, mis loomulikult ei puuduta teisi omavalitsusüksusi, kus WiMaxi ehk rohkemgi vaja oleks. Maarajoonides pole omavalitsustel sellise projekti jaoks raha, kuna tulubaas on väike ja maksujõulisi internetiühenduse tellijaid on vähe. Seetõttu on Interneti püsiühenduse jõudmine kõigisse maarajoonidesse vähetõenäoline.

Põhjalik ülevaade WiMax tehnoloogiast on teisena viidatud artiklis.