Pika ning kohati segase postituse põhisisuks on väidetav skandaal Jõhvi gümnaasiumi ees lehviva Ukraina lipu teemal. Postitaja sõnul süüdistanud kool teda selles, et ta olevat lausunud sõnad, mis tema enda poolt kirja panduna on: "Miks ripub Jõhvi gümnaasiumi juures Ukraina lipp? Las tuleb V. V. Putin, eemaldage Ukraina lipp ja riputage üles Vene Föderatsiooni lipp..."

Postitus jätab ebaselgeks, kas sellised sõnad lausuti või mitte. Kirjutaja ei paku ei ühemõttelist kinnitust ega ümberlüket. Edasi väidab nüüdseks lahkunud õpilane, et teda survestati koolist lahkuma, kasutades ähvardust, mille kohaselt oleks ta keeldumise korral koolist välja heidetud viisil, mis raskendaks tema edasi õppimist Eestis.

"Politseipatrull käis õpilasega 17. märtsil kooli palvel suhtlemas, sest kooli sõnul õhutas ta vaenu, õigustas Ukraina sõda ja levitas valeinfot," ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kristjan Lukk Delfile. "Muu hulgas selgitasid politseinikud talle, et vaenu õhutamine (karistusseadustiku paragrahv § 151) on kriminaalkorras karistatav. Edasi tegeles temaga kool," lisas ta.

Jõhvi gümnaasium ei soovinud kommenteerida nende endise õpilase süüdistust sellest, justkui oleks teda lahkuma survestatud. "Vastab tõele, et tema lahkumissoovile eelnes mõningane erimeelus tema kirjas mainitud teemal," ütles kooli direktor Tatjana Ait Delfile.

Jaga
Kommentaarid