Prokopenko teatas Telegramis, et end Azovstalis varjavate inimeste hulgas on igas vanuses inimesi, naisi, lapsi ja Mariupoli kaitsjate perekondi. Nad varjavad end „vene maailma” eest keldrites ja punkrites.

Prokopenko sõnul leidsid inimesed ainsa olemasoleva varjupaiga Ukraina sõdurite kõrval, kes veel linna Vene vallutajate eest kaitsevad.

„Vene okupatsiooniväed ja nende käsilased LNR-is ja DNR-ist teavad tsiviilisikute kohta ja hoiavad tehast tahtlikult tule all. Nad kasutavad vabalt langevaid pomme, rakette, punkreid purustavaid pomme ja igasugust suurtükiväge nii maismaalt kui ka merelt, valimatuteks rünnakuteks,” teatas Prokopenko. „Linna teater, sünnitushaigla, koolid, lasteaiad ja elumajad hävitati nende poolt, kes nüüd pakuvad tsiviilisikutele evakueerimist ja ohutust. Need on samad inimesed. Ja keegi ei usu.”

Prokopenko kutsus poliitikuid ja kogu tsiviliseeritud maailma organiseerima päris humanitaarkoridore, mille ohutus oleks tagatud, ning tsiviilisikuid, haavatud sõdureid ja sõdurite surnukehasid Mariupolist evakueerima.

Jaga
Kommentaarid