„Juba siis sain ma esialgset informatsiooni selle kohta, et Poolas ja Leedus moodustatakse grupeeringuid selleks, et kui algab konflikt Ukrainaga – nad harjutasid selleks juhuks – tulla läbi Valgevene õhuešeloniga ja maismaa teed mööda anda löök Vene grupeeringule selja tagant. Siis ma hoiatasin neid: meie reeturiteks ei hakka ega luba teil tulistada vene inimesi selja tagant,” lausus Lukašenka.

„Eile hilisõhtul, mistõttu te kõik ei ole maganudki, mobiliseerisin ma teid, andsin korralduse töötada välja vastumeetmed juhuks, kui tahetakse see manööver läbi viia. Siin on kaart minu ees, mille kindralstaap öösel välja töötas,” rääkis Lukašenka.

Veel teatas Lukašenka, et palus tänahommikuses telefonivestluses Venemaa presidendi Vladimir Putiniga mitte kasutada osa ühisest väegrupeeringust Venemaa läänepiiril, et „see oleks reserveeritud igaks juhuks, kui äkki midagi juhtub”.

„Vastus: ma luban sulle ja vannun, et igasugune rünnak, kas või samm üle piiri Valgevene territooriumile tähendab, et nad ründavad Venemaad,” ütles Lukašenka.

Jaga
Kommentaarid