Vähem kui ööpäeva jooksul on Venemaa astunud kiireid samme Ukraina tükeldamiseks enda soovide järgi. Kõigepealt kutsus Vladimir Putin kokku Venemaa julgeolekunõukogu, kus tal soovitati okupeeritud Ukraina idaosas olevad isehakanud Donetski ja Luganski „rahvavabariike“ ametlikult tunnustada. Õhtuse telepöördumise järel Putin ka seda tegi ning Vene väed valgusid Ukraina okupeeritud territooriumitele.

Delfi „Erisaate“ stuudios on Eesti Ekspressi välistoimetaja Indrek Lepik, Eesti Päevalehe ja Delfi ajakirjanikud Krister Paris ja Raimo Poom, kes vaatavad, mida see käik edasiseks ennustab. Kas nüüd kuulutab Putin välja „võidu“, nagu osa arvavad, või on see esimene samm laiaulatusliku rünnaku plaani käiku andmiseks?

Lisaks – kas EL-i ja USA kiired teated sanktsioonide kehtestamisest on vastavad Venemaa tegevusele? Ja nähtavasti hakkas ka valitsusse kuuluval Keskerakonnal Eestis lõpuks piinlik, et võttis veebist maha oma lepingu Putini Moskva võimupartei Ühtse Venemaaga. Ainult kas see varjab Keskerakonna ridades tegutsevate Kremli õigustajate probleemi?

Jaga
Kommentaarid