Zahharova ütles kolmapäevasel pressibriifingul, et "ühtsuse päeva varjus massilisi maineüritusi korraldav Kiiev ei suuda varjata olemasolevaid probleeme". Tema sõnul tuleks ukrainlastel pidada hoopis "vaikimise ja andeks palumise päevi".

"Tõenäoliselt on teatud olukordades sellised mainesündmused suurepärased," märkis Zahharova. "Kuid laguneva riigi taustal ei suuda need olemasolevaid probleeme varjutada. On võimatu pidada mingisugust rahvusliku ühtsuse päeva, kui miljonitel elanikel pole võimalik riigis normaalselt elada, kui president nimetab neid mitte inimesteks, vaid üksikisikuteks, ning kutsub kõiki teisitimõtlejaid riigist lahkuma, tunnistamata lihtrahva ja rahvusvähemuste olemasolu, nende õigustatud huve, ideaale ja tõekspidamisi."

Vene diplomaat märkis, et "viimastel aastatel on kerkinud keset Euroopat laste kalmistud". "Need on lapsed, kes hukkusid Ukraina relvajõudude lahingutes ja pommitamises või lendasid õhku viimaste miinide tõttu," väitis Zahharova. "Ja kui palju lapsi on selle kõige tõttu kannatanud, invaliidistunud ja jäänud sandiks? Ukrainlased ei peaks korraldama ühtsuse päevi, vaid kahetsuse päevi, ning paluma üksteiselt andeks, mõeldes, kuidas edaspidi koos eksisteerida olukorras, kus võimud Minski kokkuleppeid ei aktsepteeri."

"Nad [Kiievis] peaksid tähistama vaikuse päeva, et mõelda sellele õudusele, milleks nad on oma riigi viimastel aastatel muutnud, kuhjates selle üle relvadega ning rüüstates, reetes oma eelmisi põlvkondi, kes andsid oma elu Ukraina tuleviku nimel," rõhutas Zahharova.