„See on formuleeritud kümnel leheküljel,” ütles Lavrov kohtumisel Venemaa presidendi Vladimir Putiniga, vahendab Interfax.

Lavrovi sõnul olid vastused, mis saadi Venemaa päringule julgeoleku jagamatuse põhimõtte kohta, ebarahuldavad ning Moskva püüdleb ka edaspidi konkreetse reaktsiooni poole igalt riigilt eraldi.

„Keegi minu kolleegministritest ei vastanud minu otsesele pöördumisele. Me saime kaks väikest paberilipakat: ühe ametnik Stoltenbergilt, NATO peasekretärilt, teise ametnik Borrellilt, Euroopa välispoliitikateenistuse diplomaatia juhilt, milles on öeldud: „ärge muretsege, tuleb jätkata dialoogi, peamine – tagage deeskalatsioon Ukraina ümber”,” lausus Lavrov.

Venemaa ei ole valmis USA ja NATO-ga Moskva mure esile kutsunud julgeolekutemaatika võtmeküsimuste üle lõputult arutama, aga kokkuleppele jõudmise võimalus on olemas, teatas Lavrov.

„Me oleme juba korduvalt öelnud, et me hoiatame lõputute jutuajamiste lubamatuse eest küsimustes, mis nõuavad lahendamist täna, aga ikkagi pean ma välisministeeriumi juhina ilmselt ütlema, et võimalus on alati,” lausus Lavrov.