Tervise- ja tööminister Tanel Kiik kordas Keskerakonna seisukohta: tuleb liikuda samm-sammult piirangute leevendamise suunas. Ta avaldas heameelt selle üle, et esimesed sammud on astutud, nimelt on kaotatud tõendikohustus alaealistele ning välitingimustes kõigile.

Ministri sõnul arutatakse täisealistele tõendi kaotamist valitsuses järgmisel nädalal, hinnates nakatumise seisu, haiglate olukorda ja mõlema erakonna seisukohti. "Sisulises mõttes ei ole COVID-tõend tänase haiglakoormuse mõttes määrava tähtsusega," ütles Kiik ja lisas, et haiglasse satuvad eeskätt vanemad ja vaktsineerimata inimesed. Tema sõnul peaks ka pereliikmed ja sotsiaaltöötajad nende tervise eest vastutust võtma.

Kiik ütles, et Leedu tegi koroonatõendi kaotamise otsuse kaks korda kõrgema haiglakoormuse tasemel ning et mõnedes riikides pole koroonapassi üldse kasutatud. "Valitsus on praegu kokku leppinud [tõendi kaotamise] kriteeriumid, aga valitsusel on õigus langetada ka teistsuguseid otsuseid," lausus minister ja märkis, et kaotamise otsus sõltub viiruse levikust.

Peaminister Kaja Kallas ütles Delfile, et võimalust, justkui koroonatõend kaoks järgmisel nädalal, ei ole. "Leppisime näitajates kokku ja neid me ei saavuta," põhjendas ta.

Jaga
Kommentaarid