„Ilmselt tuleb selgitada, miks see suurt huvi esile kutsub. Tõesti, mõnedes olukordades suhtleb Putin oma külalistega mitte vahetult, päris lähedalt, istudes kamina ees esinduskabinetis, vahetatakse käepigistusi ja nii edasi, vaid mõnedega toimuvad läbirääkimised laua taga,” rääkis Peskov Interfaxi vahendusel.

Vahemaa presidentide vahel läbirääkimiste laua taga on Peskovi sõnul umbes kuus meetrit. „See on tõesti seotud sellega, et mõned liidrid järgivad omi reegleid ja nad ei tee vastuvõtva poolega koostööd testide vahetamise asjus. Me suhtume sellesse mõistmisega, see on normaalne ülemaailmne praktika, aga sel juhul jõustub meie presidendi ja meie külaliste tervise üheaegse kaitse täiendavate meetmete protokoll. Siis kasutatakse suuremat vahemaad,” ütles Peskov.

Kui kahe riigi meedikud, infektsionistid koostööd teevad, toimub Peskovi sõnul vastastikune testimine ja siis on võimalik sellistest piirangutest hoiduda. „Selles ei ole mingit poliitikat, kõik suhtuvad sellesse täieliku mõistmisega ja see ei sega kuidagi läbirääkimiste läbiviimist, mis on peamine,” ütles Peskov.

Peskov kinnitas, et Macron keeldus enne läbirääkimisi Putiniga Vene arstidele PCR-testi andmast.

Küsimusele, kas Putin annab siis PCR-teste teise poole arstidele, Peskov vastama ei hakanud: „Siin ei tahaks ma laskuda mingitesse edasistesse detailidesse. Las me ikkagi jätame midagi avaldamata poolele. Aga veel kord: võimalikud on erinevad koostööformaadid nende vahel, kes tagavad nii meie presidendi kui ka meie külaliste epidemioloogilise ohutuse.”