Zahharova kommenteeris Valgevene diktaatori Aljaksandr Lukašenka hiljutist usutlust, milles viimane leidis, et 15 aasta pärast on Venemaa ja Valgevene liitriigi koosseisus teisigi riike.

Lukašenka ennustas, et liitriigi koosseisu hakkavad teiste seas kuuluma Armeenia, Kasahstan ja Ukraina. „Kui te räägite perioodist 15 aastat, olen veendunud, et seal on ka Ukraina, kui me vigu ei tee,” lausus Lukašenka. "Armeenial pole samuti kuhugi minna."

Jerevanile ei olnud seesugune avaldus sugugi meelt mööda ja Valgevene suursaadik kutsuti välisministeeriumisse aru andma. Armeenia välisminister Ararat Mirzojan märkis, et Armeenia ja Valgevene suhted on üles ehitatud traditsioonilisele rahvaste sõprusele ning "oleks parem, kui kõrgeimal tasemel tehtud avaldused vastaksid sõbralikule õhkkonnale".

Zahharova andis kolmapäeval teemale ka Moskva hinnangu. Tema sõnul rääkis Lukašenka usutluses ennekõike võimalikest integratsiooniprotsessidest ja ühendustest julgeoleku, majanduse ja muus vallas.

Mis aga puudutab liitriiki, siis Zahharova sõnul "ei ole tegemist suletud formatsiooniga". "Jah, sellega on võimalik liituda ka teistel riikidel," kinnitas ta pressikonverentsil. "See teave on ammu teada, siin saladusi pole."