„Keegi ei oska ennustada, mis saab edasi. Sajaprotsendist garantiid keegi kellelegi ei anna, eriti ei anna meie – need inimesed, kes ei osanud 2014. aastal ette näha, et meil algab sõda, et okupeeritakse meie territooriumid...,” ütles Zelenskõi UNIAN-i vahendusel.

Zelenskõi rõhutas, et Ukraina peab lootma ainult iseendale ja tal peab olema väga võimas armee.

„Me peame valmistuma halbadeks asjadeks ja me teeme seda... Me kaitseme ennast, me kaitseme oma riiki, sest see on meie suveräänne maa, me kaitseme oma ajalugu, keelt, traditsioone ja, mis on peamine, oma inimesi,” lausus Zelenskõi.

Zelenskõi sõnul on igaühe jaoks, kes praegu tahab hõivata osa Ukraina territooriumist, olemas suured riskid, sest ukrainlased on juba näinud, kuidas okupandid on Donbassi purustanud.

„Ukrainlased teavad, kuidas võib kahjuks juhtuda. Seetõttu kaitsevad nad lõpuni,” ütles Zelenskõi.

Zelenskõi sõnul peavad venemaalased aru saama, et sõda ei ole kellelegi vaja.

„Aga meie ei kutsu kedagi relvaga oma maale... ja nüüd ei tule kahjuks mingi linna või territooriumi okupeerimist, vaid tuleb kahjuks tragöödia, kui algab võimas eskalatsioon meie riigi vastu. Ja sellest ei tule Ukraina sõda Venemaaga, sellest tuleb sõda Euroopas, täiemõõduline, sest keegi ei anna rohkem oma territooriume ja inimesi ära,” kuulutas Zelenskõi.