„Jah, me oleme juba mõned vastused meie küsimustele kätte saanud seni suulises vormis. Aga, esiteks, me tahame teada, miks on mõned meie ettepanekud vastuvõetamatud,” ütles Gruško riigiduumas ajakirjanikele, vahendab Interfax.

Gruško juhtis tähelepanu sellele, et Venemaa julgeolekugarantiide punkthaaval läbivaatamise järel ei ole võimalik neile vastu vaielda.

„Igaüks neist viib reaalselt julgeoleku tugevnemiseni, sõjalise pinge kadumiseni ja võimalusteni minna üle ratsionaalsematele julgeoleku tagamise viisidele, kui ähvarduste ja vastuähvarduste tekitamine, mis praegu toimub niinimetatud idatiival, kus julgeoleku seisukohalt rahulikud regioonid muudetakse tänu NATO laienemisele, territooriumi hõivamisele, sõjaliseks võistlemiseks, mida ei ole kellelegi vaja,” ütles Gruško, kelle sõnul käib jutt eelkõige Läänemere ja Musta mere piirkonnast.

Gruško sõnul „meie ettepanekud, mis on formuleeritud Vene Föderatsiooni presidendi poolt, avavad otsetee liikumiseks õiges suunas mitte ainult Vene Föderatsiooni rahvuslike huvide tagamise asjus, mis on meie jaoks fundamentaalne ülesanne”, vaid ka naasmiseks „globaalse julgeoleku ehitamise, teiste julgeolekuhuvide arvestamise” juurde. See võimaldab Gruško sõnul „vabastada ressursid rahumeelsete ülesannete lahendamiseks, selle päevakorra realiseerimiseks, mis on täna juba rahvusvahelise poliitika horisondil”.

„Me oleme veendunud, et meie algatuste rahumeelne potentsiaal realiseerub ja seda toetatakse,” lausus Gruško.